Ronneby Bruk

Puur gietijzer

Het Zweedse Ronneby Bruk staat voor pannen uit puur gietijzer. De pannen zijn ijzersterk, duurzaam en gaan een leven lang mee. Bovendien zijn de bakeigenschappen ongeëvenaard: de pannen verspreiden de warmte geleidelijk en gelijkmatig en houden deze lang vast. Gietijzer is één van de oudste kook- en bakmaterialen en geliefd omdat het een puur materiaal is zonder chemische lagen. Bovendien houden gietijzeren pannen, eenmaal heet, de warmte lang vast zodat je gerechten op tafel lang warm blijven.
Een Ronneby Bruk pan is na aankoop startklaar. Iedere pan is namelijk ingebrand met plantaardige olie, ook wel ‘pre-seasoning’ genoemd, waardoor de pan een natuurlijke anti-kleeflaag heeft. Door het gebruik wordt deze steeds beter, gietijzer is namelijk poreus waardoor de oliën die je gebruikt zich met de pan versmelten. Hierdoor gaat je pan steeds fijner bakken. Lees ook de tips voor het onderhoud en gebruik van de Ronneby Bruk pannen.

Uniek: serie Ultra Light

Naast de vertrouwde traditionele gietijzeren pannen, biedt Ronneby Bruk een unieke serie Ultra Light gietijzeren pannen. Dankzij een geheel nieuwe productietechniek wegen deze maar de helft van traditionele gietijzeren pannen. Zo combineren de Ultra Light pannen alle voordelen van gietijzer, met het gewicht van een aluminium pan. De Zweedse regio Ronneby heeft een lange en rijke traditie in de productie van gietijzeren producten. Dit maakt dat de gietijzeren pannen van Ronneby Bruk worden ontworpen en geproduceerd met een perfecte combinatie van vakmanschap, ervaring en technologie.

Första is de exclusieve distributeur van Ronneby Bruk voor de Benelux.

Nog even op een rij...
Puur gietijzer
Puur materiaal zonder chemische anti-aanbaklaag.
Duurzaam en ijzersterk
De pannen gaan bij normaal gebruik een leven lang mee.
Ongeëvenaarde bakeigenschappen
De warmte wordt gelijkmatig en geleidelijk verspreid.
Uniek: serie Ultra Light
Alle voordelen van gietijzer èn licht in gewicht.